Skip to main content Skip to footer

Hvordan kler jeg meg i kulde?

Noen prinsipper blir aldri utdaterte. Når det dreier seg om å beskytte seg mot kulde, er lag på lag fortsatt det aller beste.

I Blåkläder har vi utviklet et konsept med lag som fundament. Vi skiller de beskyttende plaggene i henhold til de temperaturene de skal operere i, og anbefaler deretter riktig arbeidstøy til de ulike temperaturene.

Når man arbeider hardt under kalde forhold er det viktig å kle seg riktig for å holde seg varm og tørr.

Den største risikoen ved å jobbe utendørs i kulde er å kle seg feil og fryse og svette vekselsvis. 3-lagsprinsippet gir deg anledning til å regulere kroppstemperaturen ved å legge til eller fjerne plagg utfra hva været eller arbeidet krever.

Det klassiste prinsippet om lag på lag i kaldt vær er en selvfølge for å bevare varmen, men hvilke plagg skal man kle seg i for å holde riktig kroppstemperatur?  

 

3-LAGS

PRINSIPPET

LAG 1 – TRANSPORTERING
TRANSPORTER FUKTIGHET FRA HUDEN

LAG 1 er grunnlaget. Ved å bruke et grunnleggende lag av funksjonelt materiale som transporterer fuktighet fra huden til det neste laget, har du et godt grunnlag.

 

LAG 2 – ISOLERE
ISOLERING MOT KULDE

LAG 2 bidrar til å isolere kroppen og bevare varmen. Det er vanlig å velge bomull som mellomlag, ettersom dette sies å varme best. Bomull varmer riktignok, men det transporterer ikke fukt, hvilket gjør kroppen kald. Det er derfor det er viktig å velge et syntetisk materiale som transporterer fukt videre til neste lag.

 

LAG 3 – BESKYTTELSE
YTRE BESKYTTELSE MOT VIND, KULDE OG REGN

LAG 3 fungerer som et ytre skjold mot vind, regn og kulde, og bidrar til at du bevarer kroppsvarmen. Blåkläder kan tilby riktig bekledning og beskyttelse uavhengig om du jobber i -0°C, -10°C eller -20°C.

 

Kilde: Blåkläder.no 

Anbefalt for -10 grader

Anbefalt for - 20 grader

Vi har et kjempeutvalg i fliser, baderomsinnredninger, dusjløsninger, arbeidsklær, peiser og ovner.